Adriana

Vacker husbåt i viktoriansk stil. Modern med detaljrikt hantverk - Ekologiskt boende

Historia

Bli stolt ägare av en av Sveriges vackraste husbåtar med ekologiskt boende. Alla rum är mångsidiga och båten kan lätt konverteras till kontor.

Adriana är byggd som en kopia av en befintlig historisk båt i Oxford.

Bjuden till ett bröllop såg nuvarande ägaren originalet och ville genast köpa båten.

Tyvärr var den inte till salu. Fastän fast besluten att att övertala ägaren lyckades hon inte. Istället lärde hon känna en skeppsbyggare som gav henne iden att bygga en kopia.

Arbetet påbörjades 2009 i Nottingham, och gjordes efter bilder och ritningar. Hon blev fullständigt klar i slutet av 2009.

Båten har omgjorts till ekologiskt boende fortlöpande.

Driftkostnaden är synnerligen låg, och hon kan lätt omvandlas till ett totalt ekologiskt boende, utan belastning på miljön.

”Jag bestämde mig för att bygga båten som ett projekt. Jag hade sett den ursprungliga båten  när hon var på Four Pillars Hotel i Oxford många år sedan när jag var gäst på ett bröllop.
Originalet var byggd i trä, och att i bygga  stål gjorde det svårare, men skeppbyggaren var erfaren och gav många goda råd.

Skrovet blev klart i mars 2009 och färdigdatumet var oktober 2009 .  Vi flyttade ombord i november 2009. 

Hennes storlek gör det mycket lätt att leva bekvämt, som i ett hus men med många fler fördelar. Jag finner det ett mycket avkopplande sätt att bo på.
 
Detta var ett stort projekt för mig och jag ägnade nästan all min lediga tid till att bygga. Jag måste motvilligt sälja på grund av ändrade förhållanden.”

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player